Előfizetői tartalom

Van előrelépés az ingatlanadóban - Indul a szakmai konzultáció

Portfolio
A Portfolio.hu információ szerint hamarosan megindulhat a konzultációs az ingatlanszakma és a Pénzügyminisztérium között az ingatlanadó témájában. A Pénzügyminisztériumot felkereső szakmai bizottság ugyan nem láthatta a tervezetet, de a minisztérium nyitott arra, hogy a következő hetekben valós párbeszédet kezdjen a kereskedelmi ingatlanok területén jártas szakemberekkel, felhasználva a piaci tapasztalatokat a jobb szabályozás érdekében.

Mint ismeretes az elméletileg 2008-tól hatályba lépő ingatlanadóról még nem tudni semmi konkrétat, csak annyit, hogy lesz. Nem tudni, hogy milyen mértékben fogja terhelni a kereskedelmi ingatlanokat (irodák, raktárak, bevásárlóközpontok, hotelek) és milyen szabályozás lesz érvényes a lakóingatlanokra. Elméletileg a PM 60 milliárdos bevétellel számol az új adóból 2008-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés