Előfizetői tartalom

Drágábbak a hipermarketek - Kellenek a kis üzletek

Portfolio
Kisboltok nélkül a hazai kiskereskedelem szürke és egyhangú uniformizált lenne, a kis üzletek nagyarányú megszűnése pedig a fogyasztók érdekeit is sérti, olvasható az MTA tanulmányában. Az elemzés szerint azonban a kisboltok szelekciója azonban elkerülhetetlen, mivel a 90-es években rendkívűl sok rossz szolgáltatást nyújtó kisüzlet jött létre - írja a Napi Gazdaság.

Az MTA tanulmány szerint hazánkban ma a kis- és mikrovállalkozások aránya 99%-os a kiskereskedelemben, míg Nyugat-Európában ez az arány csak 95%. A természetes szelekció eddig azért nem ment végbe, mert a kiskereskedelmi volumen növekedése lehetővé tette a kisboltok fennmaradását. Az MTA elemzése azt állítja, hogy a modern kereskedelmi csatornák alacsony árai egyáltalán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés