Előfizetői tartalom

Sötét árnyak Magyarország felett - Elrobog mellettünk Európa lakáspiaca

Portfolio
Az előzetes prognózisokat megcáfolva, a kametemelési ciklus ellenére sem mérséklődött igazán az európai lakáspiac száguldása 2006-ban. A Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS) legfrissebb európai lakáspiaci körképében (European Housing Review) kitér Magyarországra is, s a megszorítások miatt a hazai lakáspiac mérséklődését tartja valószínűnek 2007-re. Európa legdinamikusabb árnövekedését Dániában, Norvégiában és Lengyelországban regisztrálták, míg Magyarország egyértelműen a sereghajtók közé tartozik. Az RICS Magyarországon tíz éve van jelen, a magyar szövetség fokozatosan gyarapszik, jelenleg több mint 70 főt számlál. Az RICS Munkáját Magyarországon egy 6 fős elnökség segíti, melynek jelenlegi elnöke Baross Pál.

Gyenge magyar szereplés. A tanulmány Magyarországról szóló része kiemeli, hogy az újépítésű lakások ára átlagosan 5-7%-kal nőtt, míg a használt piacon ennél szerényebb árnövekedés volt megfigyelhető 2006-ban. Ezzel hazánk kilóg a régiós sorból, melyet az elemzés részben azzal magyaráz, hogy Magyarországon közel sem olyan szűk a kínálat mint a szomszédos országokban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés