Előfizetői tartalom

Auchan épül a veszélyes hulladékgyűjtő helyén

Portfolio
A főváros egyik legnagyobb környezetszennyezési pontját számolta fel a XVIII. kerületben az Auchan Magyarország Kft., s a területen egy új hipermarket építését tervezi. A pestszentlőrinci területen az elmúlt hónapokban a hipermarket-lánc megbízásából a Varpex Kft. 1.5 milliárd forintért 500 kamionnyi pakuraiszapot és szennyezett talajt szállított el a gyöngyösi hulladékégetőbe - írja a Magyar Hírlap.

A pakuratavak megtisztított helyén a tervek szerint az Auchan 11. magyarországi bevásárlóközpontját építi majd meg. Jean-Paul Filliat, a cég vezérigazgatója elmondta, hogy csak az infrastruktúra kiépítésére 5 milliárd forintot költenek. A területen egykor működő Tüzép a Ferihegy közelében lévő pestszentlőrinci területet évtizedeken keresztül veszélyeshulladék-lerakónak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés