Előfizetői tartalom

Megszólalt a mélygarázs fejlesztője - 800 millióra perelik be a VI. kerületet!

Portfolio
Reagál a Nagymező utcai mélygatázs építtetője a Fővárosi Főügyészség szerdai döntésére, mellyel az építési engedélyt jóváhagyó másodfokú határozat ellen óvást emelt. A beruházó WK Bt. tájékoztatta a hatóságokat arról, hogy a mélygarázs építésének esetleges meghiúsulása súlyos jogi és kártérítési következményeket von maga után. A fejlesztő a VI. kerületi önkormányzat és a Közigazgatási Hivatal által okozott eljárási hibákat teszi felelőssé a szerdai döntés után valószínűsíthető kudarcért. Az Andrássy úti paloták durván törvénysértő eladása és az ottlakókkal szembeni elvesztett per után várhatóan ismét az alperesi pozicióban találhatja magát a VI. kerületi önkormányzat.

A fejlesztő állítása szerint amennyiben nem épül mélygarázs a Nagymező utcában a kiadott engedélynek megfelelően, a VI. kerületi önkormányzat feladata és költsége lesz, hogy az építkezés miatt lezárt és felbontott utcát helyreállítsa, valamint a Közigazgatási Hivatallal karöltve kártalanítsa a beruházót. Jóhiszemű beruházók - 1.5 milliárd és 1.5 év lezárás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés