Előfizetői tartalom

Fordul a kocka? - Egyre több erdélyi vesz ingatlant Magyarországon

Portfolio
Egyre több román állampolgár vásárol házat Magyarországon, mivel a román határ menti ingatlanárak jóval alacsonyabbak a romániaiakéhoz képest. Erről a jelenségről már több romániai napilap is beszámolt. Az Új Magyar Szó című napilap pénteki számában arról ad hírt, hogy Biharkeresztesen tavaly 28 ingatlant vásároltak meg román állampolgársággal rendelkező magánszemélyek. Az információt a lappal Barabás Ferenc, a település polgármestere közölte, aki szerint a határ menti településen alig létezik eladó ingatlan. A polgármester szerint egyre több román állampolgár költözik a kelet-magyarországi településre, és naponta innen ingáznak nagyváradi munkahelyükre - írja az Index.

A magyarországi házak iránti romániai kereslet megnövekedése azzal az egyszerű okkal magyarázható, hogy a romániai ingatlanárak az elmúlt években elszabadultak. Ezt bizonyítja az is, hogy egy Magyarországon 10 ezer euróért kínált házért Romániában 50-70 ezer eurót is elkérhetnek. A lap szerint sokan úgy vélik, hogy Biharkeresztes - amely történelmileg amúgy is inkább...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés