Előfizetői tartalom

2009 májusáig kell elkészülnie a kormányzati negyednek

Portfolio
A kormányzati negyed megvalósítása során a hosszútávon, összességében legkedvezőbb finanszírozási módot kell kiválasztani, a végső döntés az országgyűlés kezében lesz, de a munkát 2009. május 31-re be kell fejezni - áll abban a kormányhatározatban, amely a Magyar Közlöny legújabb számában jelent meg. A kormányzati negyed beruházásával kapcsolatos operatív és adminisztratív teendőket - a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter irányítása mellett - a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) látja el - áll a határozatban. Első teendőként az építészeti arculatról kell nemzetközi pályázatot kiírnia a KVI-nek február 15-ig.

A kormányzati negyed (a Magyar Állam és a MÁV tulajdonában lévő Nyugati tér-Teréz körút- Podmaniczky utca-Dózsa György út-Vágány utca-Ferdinánd híd-Westend City Center-Váci út által határolt területen) tervezett fejlesztését a magántőkére támaszkodva kívánja megvalósítani a kormány. A lehetséges finanszírozási módok közül a pénzügyi szempontból hossszútávon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés