Előfizetői tartalom

Szellemépületek, elbukott bérlők - Üres, nem üres?

Portfolio
Üresen tátonganak az irodák, túlfejlesztés Budapesten - többször hallhatunk, olvashattunk hasonló véleményeket a fővárosi irodapiaccal kapcsolatban. Kétségtelen, hogy a 12% fölött álló kihasználatlanság relatív magasnak számít a régióban, ám a rendkívűl erős fejlesztői aktivitás mellett egyáltalán nem nevezhető drámainak a helyzet. Kétségtelenül van azonban jó néhány irodaház, melyek vagy hosszabb ideje üresen állnak vagy feltűnően alacsony kihasználtság mellett üzemelnek. Miért áll üresen a Kálvin Center? Üres -e egyáltalán az Árpád híd pesti hídfőjénél fekvő Duna Tower? Átlagosan mennyi idő alatt éri el közel teljes kihasználtságát egy irodaház Budapesten? Fantomirodaházak, bedőlt projektek, rémhírek. Górcső alá vettük Budapest kevésbé kihasznált irodaházait.

Mégsem üres a Duna Tower?. Közel 60%-os kihasználtságot ér már el a kevesebb mint fél évvel ezelőtt átadott Duna Tower, tudtuk meg a Reál Management ügyvezető igazgatójától, Csillagh Andrástól. Az Árpád híd pesti hídfőjénél álló kb. 28,000 nm-es irodaházban Csillagh András szerint már több bérlő lehetne, ha rugalmasabbak lennének a bérleti díjak tekintetében. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés