Előfizetői tartalom

Robbanás előtt Románia - Parasztháztól a luxuslakásig

Portfolio
A januári EU-csatlakozással erőteljesebben reflektorfénybe került Románia mint befektetési célpont. Keleti szomszédunk gazdasága valóban dübörög és az elkövetkezendő 1-2 év kilátásai is alapvetően pozitívak. A román gazdaság leggyorsabban fejlődő szektora egyértelműen az ingatlanpiac, az új EU-tagállamba 2006-ban rekord mértékű tőke áramlott és rengeteg projekt indult el. A kereskedelmi ingatlanpiac mellett a lakáspiac is dinamikus fejlődést mutat, s jelentős felértékelődési potenciált rejt magában. A külföldi kisbefektetők ezidáig inkább a befektetők iránt nyitottabb Bulgáriában vásároltak ingatlant, ám az EU-csatlakozásnak köszönhetően valószínűleg egyre több vevő érkezik az országba.

Kevés lakás, alacsony árak. A romániai lakásárak 2005-ben kb. 20%-kal növekedtek és piaci becslések az elmúlt évre is kétszámjegyű áremelkedést tartanak valószínűnek, bár pontos statisztika még nem látott napvilágot. Ma Bukarestben az átlagos újépítésű lakások négyzetméterára kb. 1,000 euró körül van, míg a frekventált helyen lévő luxuslakások ára a 2,000 euró/nm-t...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés