Előfizetői tartalom

Már Romániában is vásárolnak a spanyolok

Portfolio
30.6 millió euróért vásárolt meg egy 4.3 hektáros telket az IUE Leader Imobiliare spanyol ingatlanfejlesztő cég Bukarestben. A spanyolok vállalat 70-75 millió eurós beruházásban mintegy 1,200-1,500 lakást fog építeni a területen. A telket az IUE a Winmarkt Alfa-tól vette meg, mely a New Century Holdings befektetési alap tulajdonába tartozik - írja a Ziarul Financiar.

Spanyol ingatlanfejlesztők több, mint 100 millió euró értékben vásároltak telkeket Romániában az elmúlt év során, s több hasonló nagyszabású projekt elindítását jelentették be. A spanyol befektetők tehát egyértelműen folytatják a Magyarországon is alkalmazott terjeszkedési stratégiát, azaz a közép-kelet európai piacokra jellemzően csak azok uniós csatlakozása után...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés