Előfizetői tartalom

Kevés az iroda Budapesten? - Merre tovább

Portfolio
A rendszerváltás óta évi több mint 100 ezer négyzetméter iroda épült átlagosan Budapesten. A minőségi irodakínálat látszólagos gyors bővülése ellenére azonban Budapest még mindig messze le van maradva a hasonló méretű városok versenyében. Vajda Tibor, a Colliers International irodaüzletágának társigazgatója úgy véli, hogy az elmúlt 15 évben megépült 1.5-2 millió négyzetméternyi irodaterület akár még a duplájára is növekedhet a piaci igények fejlődésével. De milyen trendek figyelhetők meg az ingatlenfejlesztők, beruházók, és főleg a bérlők oldalán? Milyen szempontok alapján választanak ma a kínálatból?

Kevés termék, sok vevő. Az irodaházak ma érdekes módon azok közé a jövedelemtermelő ingatlanok közé tartoznak, amelyek iránt befektetői oldalról nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Az ingatlanfejlesztő jó eséllyel még a bérlők beköltözése előtt, akár a tervezőasztalon vagy a kivitelezési szakaszban találhat vevőt. Különösen igaz ez ma a főváros budai oldalára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés