Előfizetői tartalom

A Nyugatinál lesz a kormányzati negyed - Megszületett a döntés!

Portfolio
Döntött a kormány: a Nyugati pályaudvar mögött lesz a kormányzati negyed, 2008-ra a tervek szerint át is adják az új városrészt, tudta meg az Index. Hivatalos bejelentés pénteken délután, a kormányülés helyszínén, Balatonőszödön lesz. Tegnap a Fővárosi Közgyűlés is a Nyugati melletti területet ítélte legalkalmasabbnak az új irodakomplexum felépítésére.

A döntést reggeli cikkünkben már valószínűsítettük, meglepetésnek semmiképpen sem tekinthető a döntés. A Nyugati pályaudvar mellett szólt, hogy a terület a MÁV-on keresztül nagyrészt állami tulajdonban van, szemben a Lágymányosi híd pesti hídfőjének környékével. A Déli pályaudvar az elhelyezkedése és a technikai nehézségek miatt már korábban esélytelennek látszott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés