Előfizetői tartalom

Ingatlanadó: a gazdagok kevesebbet fizetnek

Portfolio
A leggazdagabb kerületekben a legalacsonyabb az ingatlanadó mértéke, míg a legtöbbet a középosztály lakta városrészeken és a szegényebb kerületekben kell befizetniük az ingatlantulajdonosoknak. Mindez a New York Times felméréséből derül ki, melyben New York, New Jersey és Connecticut állam ingatlanadózási gyakorlatát vizsgálta. Az egyes kerületek tekintetében a medián ingatlanadó-összeg 17 és 3 ezer dollár között váltakozik.

Az Egyesült Államokban az ingatlanadót ugyanis megyei-kerületi hatáskörben állapítják meg, s annak mértéke alapvetően a helyi önkormányzat költségvetésének helyzetétől függ.Kapcsolódó cikkünk2006.10.13 10:00Ingatlanadó, ahogy máshol csinálják - Külföldi példákA tanulmány szerint különösen rosszul járnak azok, akiknek kerületében iskola található, azokat ugyanis...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés