Előfizetői tartalom

Rohamozzák a plázákat - Kimaradunk ebből is?

Portfolio
Tombol a plázapiac szerte Európában. Míg a legtöbb közép-kelet európai országban a bevásárlóközpontok járnak élen a tranzakciós volument tekintve, addig Magyarországon az irodaházak mindeddig megőrizték vezető szerepüket. Vannak azonban arra utaló jelek, hogy az idei év második felében a bevásárlóközpontok itt is az élre törhetnek, mindenekelőtt néhány kivételesen nagy értékű tranzakciónak köszönhetően. 2006. első kilenc hónapjában 14.6 milliárd eurót fektettek be a kontinentális európai kiskereskedelmi ingatlanpiacon, ami 50%-kal több a tavalyi év azonos időszakának, és majdnem háromszorosa a 2004-es eredménynek, derül ki a JLL legfrissebb adataiból.

Jövőre felpezsdülhet a magyar piac is. Az idei évben meglehetősen passzív volt a hazai kiskereskedelmi ingatlanok befektetési piaca, jelentősebb tranzakció nem történt. Piaci információk szerint azonban jövő évben nem elképzelhetetlen az egyik legsikeresebb budapesti pláza értékesítése, mely vélhetően rekord alacsony hozam mellett - 6% körül - valósulhatna meg.Európában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés