Előfizetői tartalom

Taroltak a plázák Európában

Portfolio
Ismét a bevásárlóközpontok piaca volt a legjobban teljesítő szektor Európa-szerte 2005-ben. Az Investment Property Databank (Befektetési Ingatlan Adatbank - IPD) által vizsgált 13 európai ország közül hétben lekörözte a többi ingatlanszektort. Az egyértelmű kivételt a trendben az Egyesült Királyság és Dánia jelentette, ahol a bevásárlóközpontokat szinte minden más szektor maga mögé utasította. A legsikeresebb európai szereplők Írország és Franciaország plázái voltak, melyek 28.4, illetve 27.2 százalékos hozamot produkáltak. Az ír piac már három éve a legjobbak között található, 2003-ban és 2004-ben is dobogós lett, 24.1- és 18.1 százalékos hozammal.

A bevásárlóközpontból származó legalacsonyabb megtérüléseket 2005-ben Németország (4.1%) és Svájc (5.5%) produkálta. A hozam mindkét országban csak kevéssel volt az európai átlag alatt, az általánosan gyenge hozamokat az értéknövekedés hiánya eredményezte. Németország volt az egyetlen olyan ország, ahol a bevásárlóközpontoknál 1.1 százalékos értékcsökkenést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés