Előfizetői tartalom

Minőséget várnak a vásárlók - Attitűdváltozás a lakáspiacon?

Portfolio
Lecsengeni látszik az elmúlt fél évtizedet jellemző tömegpiaci lendület a fővárosi lakáspiacon, ezzel párhuzamosan látványosan növekszik az igény a minőségi életet biztosító új fejlesztések iránt, derül ki a Biggeorge’s-Nv tanulmányából. A cég adatai szerint 1,500 eladásra váró, az elmúlt 2-3 évben átadott, költözhető újépítésű lakás található ma a fővárosban. A csökkenő tendenciát mutató szám az éves új kínálat még mindig kb.12% -át adja, ennek ellenére mégsem lehet kijelenteni, hogy kedvezőtlen tendenciák jellemzik Budapest fejlesztői piacát. "Az általános pesszimizmussal szemben sokkal inkább a piac polarizálódása és tisztulása figyelhető meg. A kereslet szerkezete és a kínálati oldal összetétele is elmozdult az előző évekhez viszonyítva" -mondta Hajnal István a Biggeorge’s Nv vezérigazgatója.

A piac meghatározó szereplőjévé egyre inkább a minőségi építészeti koncepciót, kivitelezést, anyaghasználatot és környezetbe illeszkedést figyelembe vevő vásárló vált. A homogén, tisztán négyzetméterár fókuszú projektek ideje lejárt. Az egyes projektek értékesíthetőségét ma már döntő mértékben meghatározza a lakások alaprajza, a belmagassága, fekvése,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés