Előfizetői tartalom

Az olajmilliárdokon túl, toronyházak árnyékában

Portfolio
Az olajbevételekből meggazdagodott Egyesült Arab Emírségek (EAE) mára a Közel-Kelet turistaparadicsoma és üzleti központja lett, s az évtizede tartó fejlesztéseknek köszönhetően a régió legdiverzifikáltabb gazdaságával rendelkezik. A hihetetlen mennyiségű tőkével rendelkező Emírségek-beli beruházók a turizmus fejlesztése mellett rendkívűl aktívak az iroda- és a retailpiacon is. A lakóingatlan szegmens a dubai piac márciusi liberalizációja óta rekord mértékű növekedésnek indult, mellyel kapcsolatban több piaci elemző buborékot emleget, miközben a második jelentős város, Abu Dhabi még csak most nyitotta meg a piacot a külföldi állampolgárok előtt, akik az olajállam lakosságának több, mint 80%-át teszik ki.

Olajdollárokból turistaparadicsom. A mindössze 4.5 millió lakosú Egyesült Arab Emírségek lakosságának 11%-a helyi, a többi az országban dolgozó külföldi állampolgár. Az itt dolgozók többsége a turizmusban, a folyamatosan aktív építőiparban, illetve az üzleti szférában tevékenykedik. A fejlett országokból érkezők aránya megközelíti a 10%-ot a teljes lakosságon belül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés