Előfizetői tartalom

Miért esnek a hozamok? - Kevés termék, sok pénz

Portfolio
A hazai befektetési ingatlanok piacán az elmúlt években folyamatosan és egyre dinamikusabban estek a hozamok. Mint ismeretes, a befektetési ingatlanpiacon a kínálat limitált, ugyanakkor a kereslet nagy. A piacra kerülő minőségi termékek rövid idő alatt gazdát cserélnek, a vevők direkt versenyének hatására a jellemző megtérülések minden részpiacon látványosan esnek. Az Eston felmérése szerint a tartós hozamesés a befektetők saját erőre vetített megtérülését gyakorlatilag megfelezte az elmúlt három év során, a tendencia folytatódásával az év végéig 70%-os lehet a saját tőke hozadékának csökkenése.

42 hónap, 70% mínusz.... A befektetési ingatlanpiac valamennyi szegmensén csökkenő hozamszintet figyelhettünk meg az elmúlt években. A tendenciát a felfokozott befektetői érdeklődés és a minőségi kínálat lassú ütemű bővülése indokolja, dinamikáját pedig az egyes részpiacokon eladósorba kerülő ingatlanok mennyisége és minőségi összetétele is befolyásolja. A saját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés