Előfizetői tartalom

Szerény negyedév, mérséklődő üresedés az irodapiacon

Portfolio
A harmadik negyedév során a budapesti irodapiacon több mint 90 bérbeadási szerződést írtak alá, amelyből 67 új tranzakció volt, a többi pedig bővülés, hosszabbítás. A Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fórumának (melynek tagjai: CB Richard Ellis, Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ, és Jones Lang LaSalle) adatai szerint 2006 harmadik negyedévben összesen 59,400 négyzetméternyi irodaterület talált bérlőre, ami 20%-kal kevesebb, mint ami az előző negyedévet jellemezte. Ez a volumen azonban megközelítőleg hasonló értéket mutat az egy évvel korábbi bérbe adott területek nagyságával (62,000 m2).

A legjelentősebbek ezek közül a Magyar Cetelem szerződéshosszabbítása és bővülése 3,550 nm-en a Margit Házban, az EDS hosszabbítása és bővülése 3,445 nm-en a Metrotech épületben, a Wallis Ingatlan Zrt. költözése 1,700 nm-re a Máriássy Házba és az újonnan átadott Gregersen Palota teljes területét, 1,675 m2-et bérbevevő Tempus Közalapítvány. A bérbe adott területek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés