Előfizetői tartalom

Franchise vagy halál? - Terjeszkedő ingatlanos hálózatok

Portfolio
3 évvel ezelőtt Magyarországon az ingatlan adásvételeknek mindössze kb. 15%-a bonyolódott le ingatlanközvetítőkön keresztül, míg 2005-ben az az arány elérte a 30%-ot, az idei évben pedig piaci becslések szerint 40% fölé emelkedett. A dinamikus növekedésben a piaci szereplők szerint nagy szerepe van a franchise hálózatok térnyerésének, Budapesten ma közel 140 ingatlaniroda tartozik valamelyik franchise hálózatba. A piac főszereplői szerint azonban a magyarországi ingatlanközvetítői piacban még bőven van potenciál, az általunk megkérdezett hálózatok szinte kivétel nélkül jelentős mértékben növelnék partnerirodáik számát.

Messze még Nyugat-Európa. Az ingatlanközvetítők, tanácsadók szerepe jóval nagyobb Nyugat-Európában. Az EU régi tagállamaiban a közvetítőkön keresztül lebonyolított adásvételek aránya 60-70%, míg a nyugat-európainál is jelentősen fejlettebb lakóingatlan-piaccal rendelkező Egyesült Államokban ez az arány 90% körül mozog. Emellett különösen nagy a "lemaradásunk"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés