Előfizetői tartalom

Retteghetnek az ingatlanosok - Mi lesz, ha mindent megadóztatnak?

Portfolio
Az elmúlt héten reflektorfénybe került ingatlanadóval kapcsolatban ezidáig a figyelem kizárólag a lakóingatlanok megadóztatására terelődött, holott konvergenciaprogram utal rá, hogy a kormány a magánszemélyeken kívűl a vállalkozásokra is kiveti az ingatlanadót. A 2008-tól bevezetendő adófajta nem lakáscélú ingatlanokra vonatkozó kulcsa lapértesülések szerint 1% lesz. Megvizsgáltuk milyen hatással lehet az ingatlanadó a kereskedelmi ingatlanpiacra, amennyiben az irodaházak, bevásárlóközpontok, stb. tulajdonosai is részt vállalnak a teherviselésből. Előrebocsátjuk, a hatás drámai. Sokan úgy vélik, a kereskedelmi ingatlanok megadóztatása nem tekinthető jogosnak, szemben a lakossági ingatlanokéval.

Lesz vagy nem lesz?. Miért is ne? Bár még nincs döntés az ügyben, és a kormányzat a konvergencia programon kívül sehol sem utalt rá, a kereskedelmi ingatlanok megadóztatása akár logikus lépésnek is számíthatna, hiszen a szektor ezidáig részben mentesült a teherviselés alól. A kereskedelmi ingatlantranzakcióknál ugyanis - az illetékfizetés alól való mentesülés érdekében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés