Előfizetői tartalom

Panelprogram meghosszabbítva

Portfolio
A korábban tervezett szeptember vége helyett október végéig lehet pályázni az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium (ÖTM) panelprogramjára - írj a Napi Gazdaság. Idén a program felülről nyitottá vált, vagyis a kiosztható támogatás összege elméletben elérhetné akár a központi költségvetésben lakáscélú támogatásokra elkülönített keretet, ami több mint 200 milliárd forint. Valójában persze nem lehet ekkora a panelprogramra fordított kiadás, hiszen az említett keret zömét elviszik az államilag támogatott lakáshitelek.

Az iparosított technológiával épült lakóépületek gépészeti felújítására, szigetelésére és a házak környékének rendbetételére forrást biztosító program iránt egyébként évről évre nő az érdeklődés. Míg a 2001-2004 közötti időszakban 6.5 milliárd forint állami támogatásból 50 ezer iparosított technológiával épült lakást újítottak fel (ami jobbára csak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés