Előfizetői tartalom

Ingatlanadó: évi 40 ezer egy panellakás után?

Portfolio
A legújabb sajtóértesülések szerint mindenki fizet majd 2008-tól ingatlanadót, az adókulcsot pedig sávosan progesszív módon állípítják meg. Az adó alapját a luxusadónál létrehozott értékövezetek alapján állapítják meg. A sajtóértesüléseket a Pénzügyminisztérium nem cáfolta meg, azonban közleményében kijelentette, hogy az ingatlanadó részletei még nincsenek eldöntve. A nyilvánosságra kerül adókulcstáblát és a már korábban ismert értékövezetek segítségével konkrét példákon keresztül mutatjuk meg, hogy ki, mennyit fog fizetni 2008-tól. Célunk nem a spekuláció, hanem az, hogy megmutassuk, mivel szembesülünk az ingatlanadó esetén. Ennek ellenére szeretnénk hangsúlyozni, hogy ez még korántsem tekinthető hivatalos tervnek, még hivatalos változatnak sem. Számos olyan kérdés van (hitel kezelése, alsó határ), amelyben várhatóan további fejlemények lesznek.

Fizessenek a panellakók is?. Az ingatlanok kiválasztásakor megkíséreltünk deiverzifikált képet adni, így van köztük panel, társasházi lakás és családi ház is. Piaci értékükről biztos információink vannak, az ingatlanadó alapját azonban az értékövezetben megadottak alapján kell kalkulálni (a korrekciókkal nem számoltunk). Irányadó információ hiányában kalkulációinkat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés