Előfizetői tartalom

Új Las Vegas születik - Határ a csillagos ég?

Portfolio
Új kaszinóparadicsom született Ázsiában, az első félév kaszinóbevételei elérték a 3 milliárd dollárt a Kínához tartozó, volt portugál gyarmat Makaó szigetén. Ezzel a kínai szerencsejáték-sziget megközelítette a világ legnagyobb kaszinókomplexumát, Las Vegast és túlszárnyalta a szintén amerikai Atlantic City-t. A Hongkonghoz hasonló státusszal rendelkező Makaón a kaszinóipar rohamos bővülése, az egyre nagyobb vásárlóerővel rendelkező kínai turisták érkezése máris elindította a helyi ingatlanpiac áremelkedését és felkeltette a külföldi - elsősorban amerikai, ausztrál és hongkongi - befektetők érdeklődését.

Las Vegas nyomában. A Hongkongtól egy órás kompútra fekvő Makaón a Portugáliűtól való elszakadás utáni évben, 2000-ben liberalizálták a szerencsejáték piacot, az első licencet azonban csak 2002-ben adták ki az első külföldi befektetőknek, a las vegasi kaszinókat üzemeltető Sheldon Adelson és Steve Wynn amerikai üzletemberek érdekeltségeinek. Az első külföldi fejlesztésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés