Előfizetői tartalom

Rekord mennyiségű tőkeáramlás

Portfolio
2006. első felében rekordmennyiségű, 290 milliárd dollárt fektettek ingatlanokba, ami 30%-kal haladta meg az előző év azonos időszakát. Mind az amerikai és európai, mind az ázsia-óceániai piacokon a tranzakciók száma példátlanul magas volt az idei évben, derül ki a Jones Lang LaSalle legújabb globális felméréséből. Míg idén a ‘cross border’ befektetések az összvolumen 44%-át tették ki, addig tavaly ugyanebben az időszakban ez mindössze 34% volt.

Az ingatlanpiacokon továbbra is folytatódik a globalizálódó tőkék felé mutató tendencia, amit az is bizonyít, hogy a régiók országai közötti befektetések mára már az összforgalom 31%-át teszik ki (89 milliárd USD) az egy évvel ezelőtti 24%-hoz képest. A fejlődő piacokra bizonyos értelemben az ingatlanbefektetések globalizációja volt a legnagyobb hatással. Elmondható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés