Előfizetői tartalom

Mindenki fizet majd ingatlanadót - Senki nem menekülhet!

Portfolio
Minden ingatlant megadóztat a kormány 2008-tól, nem lesz alsó határ - írja a Magyar Nemzet pénzügyminisztériumi forrásokra hivatkozva. A lapértesülés szerint a kormány a luxusadó kapcsán használt, teljesen irreális és szakmailag hibás értéksávokat kívánja használni az ingatlanok értékmeghatározásához. Egy 15 milliós lakás után már évi 30 ezer forintot kellene fizetni a tervezet szerint. A kormány 500 milliárdos bevételt vár az új adónemtől. A PM sajtóközleményében nem cáfolta a tervezet valódiságát, azonban kijelentette, hogy az ingatlanadó részleteiről döntés még nem született.

Az adó mértékét a PM-es tervezet nem lakáscélú ingatlanok esetében 1%-ban jelöli meg, a lakások és lakóépületek tekintetében pedig sávosan progresszív adóterveket javasol. Az adó 10 millió forintig a lakás értékének 1.5 ezreléke, 10 és 20 millió között 3 ezreléke, 20 és 50 millió között 5 ezreléke, 50 és 100 millió között 1%-a, míg a luxusadóból már megismert...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés