Előfizetői tartalom

Luxus és csillogás Budapesten - Felívelőben a szállodapiac

Portfolio
A Kelet-Európába irányuló növekvő hagyományos kereskedelmi ingatlanbefektetésekkel párhuzamosan a hotel befektetőknek is célpontjává válik Budapest. A Jones Lang LaSalle Hotels legfrissebb hotelbefektetői kedvet vizsgáló felmérése (Hotel Investor Sentiment Survey) kimutatta, hogy a válaszadók 50%-a szeretne hotelbefektetőként megjelenni Budapesten. A budapesti hotelpiac növekedési potenciálja egyértelmű; mind a szobafoglaltság arányában, mind az egy szobára eső bevételek tekintetében sereghajtók vagyunk az Európai Unióban.

Alacsony kihasználtság, olcsó szobák. Christoph Härle, a JLL Hotels közép-kelet-európai igazgatója szerint Budapestre a hotelbefektetők jelenleg különösen nagy figyelmet fordítanak. 2000 és 2004 között nehéz időszakon ment keresztül a szállodapiac, de kiválóan teljesített az elmúlt másfél évben, valamint az idelátogatók száma is évente kb. 6%-kal nőtt. 2005-ben az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés