Előfizetői tartalom

Moody’s: zuhanórepülésben az ingatlanpiac?

Portfolio
Akár 3.6%-kal is eshetnek 2007-ben a medián használt lakásárak az Egyesült Államokban, s az árcsökkenés várhatóan több mint 100 nagy lokális ingatlanpiacot érint majd. A Moody’s legfrissebb elemzése a legpesszimistább az elmúlt hónapokban megjelent piaci vélemények közül. A tanulmány az amerikai lakóingatlanpiac jelenlegi helyzetét továbbra is korrekcióként írja le, ám egyes részpiacokat jelentős áresés sújthatja a következő évben.

A Moody’s elemzése szerint az Egyesült Államok 379 nagyvárosi lokális ingatlanpiacából 133-ban csökkenhetnek majd a medián árak 2007-ben, mely csökkenés így az USA lakóingatlankészlet-értékének felét érinti majd. Ilyen mértékű országos szintű árcsökkenés az 1930-as évek gazdasági válsága óta nem történt az amerikai ingatlanpaicon.Pesszimista véleményt fogalmazott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés