Előfizetői tartalom

Szakadatlanul áramlik a tőke - A fák az égig nőnek?

Portfolio
Nem mérséklődik a tőkeáramlás Kelet-Közép-Európába. A régiónk ingatlanpiacára beáramló külföldi tőke 2006 első félévében 3.9 milliárd euró volt, ami mintegy 26%-kal múlja felül az előző év azonos időszakát, derül ki a CB Richard Ellis legfrissebb adataiból. A feltörekvő balkáni és az egyre aktívabb orosz piac ellenére továbbra is a három legérettebb és legidősebb piacokra, Csehországba, Magyarországba és Lengyelországba áramlik a legtöbb tőke. A külföldi intézményi befektetők elsősorban az A-kategóriás irodaházak és a plázák iránt mutatnak élénk érdeklődést. A legtöbb pénzt az osztrákok, a britek és a németek fektették be az elmúlt félévben, azonban egyre több lengyel tőke is érkezik a régió más ingatlanpiacaiba.

3.9 milliárd euró az első félévben. A rendszerváltás óta így összesen mintegy 18 milliárd eurónyi tőke áramlott be a KKE régió kereskedelmi ingatlanpiacára, ám a CBRE becslései szerint még mindig csak a régióban található kereskedelmi ingatlanok 10%-át vásárolták meg intézményi befektetők. A befektetések nagy része az irodaházakra és a bevásárlóközpontokra korlátozódik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés