Előfizetői tartalom

Törvénytelen palotaeladás az Andrássyn - Korrupció a VI. kerületben?

Portfolio
Feltűnően alacsony áron, többségében lakott állapotban adott el a fővárosban a VI. kerületi önkormányzat nyolc Andrássy úti palotát 2004-ben. Az érintett lakók, akik nem tudtak az adásvételekről, perek sokaságát indították az önkormányzat ellen, elsősorban elővásárlási joguk érvényesítéséért - írja a Népszabadság. Az egyik perben most jogerős döntés született, a Fővárosi Ítélőtábla semmissé nyilvánította az Andrássy út 47. számú palota eladásáról szóló szerződést.

Ezt a palotát 150 millió forintért adták el pályázat nélkül a külföldi tulajdonú ENNET Kft.-nek. Az önkormányzat szerint az ár azért lett ilyen alacsony, mert az új tulajdonosnak fel kell majd újíttatnia a házat, s ki kell költöztetnie a bent lakó bérlőket is. A ház értékét egyébként 2004-ben, üres állapotban 694 millió forintra becsülték. Lakottság miatti értékcsökkenése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés