Előfizetői tartalom

Budapest kockázatosabb piac lesz?

Portfolio
London a legkevésbé kockázatos irodapiac Európában, míg Nyugat-Európán belül Németországban kell számoljanak a legtöbb kockázattal a befektetők, derül ki a hamburgi HSH Nordbank elemzéséből. A londoni piac alacsony kockázatát nagyrészt a kihasználatlanság visszaesése az elmúlt év során. A kilátások mind a londoni, mind a párizsi piacon egyértelműen pozitívak, de a bank elemzői a német irodapiacot is optimistán látják. Az elemzés a kockázati szint megállapításához az irodaházak kiadhatóságát elemezte, a bérlői keresletet, a kihasználatlanságot, a potenciális új bérlők esélyét, a munkaerőpiac állapotát és kilátásait és egyéb makrogazdasági befolyásoló tényezőket. A tanulmány az új EU-tagállamokat nem vizsgálta, ugyanakkor az elmúlt időszak folyamataiból láthatjuk, hogy egyre inkább csökken a befektetők által indokoltnak tartott kockázati prémium a közép-európai ingatlanpiacokon.

A közép európai ingatlanhozamok ugyanis tovább csökkennek, annak ellenére, hogy azok már bizonyos európai városoknál (Brüsszel, Lisszabon pl.) alacsonyabb szintre süllyedtek az elmúlt évek során. A Morley Fund elemzése szerint a régióba áramló tőke jelenleg elhalványítja a Nyugat-Európához képest feltétlenül létező kockázattöbbletet. A kockázati prémium alapvetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés