Előfizetői tartalom

Megvalósul-e az álomsziget?

Portfolio
Az alacsony részvételi arány miatt érvénytelenül zárult a szeptember 10-i népszavazás, amit a Hajógyári-szigetre tervezett beruházás - egy turisztikai központ építésére vonatkozó szabályozási terv - megerősítésére írt ki az óbudai önkormányzat. Ennek ellenére szeptember 23-án életbe lép a főváros és a III. kerület képviselőtestülete által is megszavazott új szabályozási terv, amelynek értelmében a sziget egynegyedének tulajdonosa, az Álom Sziget Kft. konferenciaközpontot, szállodákat, kaszinót, éttermeket és múzeumokat építhet a területre, valamint 15 milliárd Ft-os beruházással fejleszti majd a környék infrastruktúráját. A döntéssel nem mindenki elégedett.

A Sziget marad?. Szeptember 10-én ügydöntő népszavazást tartottak Óbudán, amely a Hajógyári-sziget déli részére tervezett beruházást, egy turisztikai központ létrehozását érintő kerületi szabályozási tervet (KSZT) hivatott megerősíteni. Az Álom Sziget Kft. a tulajdonában lévő telkeken, amelyek a sziget területének csaknem egynegyedét jelentik, konferenciaközpontot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés