Előfizetői tartalom

Hova ömlik a pénz? - Mérséklődhet az ingatlanpiac száguldása

Portfolio
Az egyre inkább globalizálódó ingatlanpiacon rekord mennyiségű, 39 IPO történt az elmúlt 12 hónapban. A londoni Alternative Investment Market-re (AIM) újonnan bejegyzett ingatlanalapok elsősorban a feltörekvő piacokra (KKE, Balkán, Ázsia) és Németországra fókuszálnak befektetéseikkel. Az elmúlt hónapok néhány sikertelen IPO-ja azonban kezdi óvatosságra inteni az egyre kockázatosabb piacokra merészekdő befektetőket, így 2006 hátralévő részében mérsékeltebb tőkemozgás várható a globális ingatlanpiacon a DTZ legújabb európai piaci összefoglalója szerint.

Az elmúlt félév legjelentősebb IPO-ja (400 millió eurós kapitalizáció) az AIM-en a Dawnay Day Treveria volt, mely alapvetően német kiskereskedelmi ingatlanok akvizícióját célozta meg és ennek megfelelően a közelmúltban jelentette be egy 640 millió eurós portfólió megvásárlását. Fontos jegyzés volt még a Develica ingatlanalapja, mely szintén németországi - kiskereskedelmi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés