Előfizetői tartalom

Mi történt az ingatlanpiacon 2006-ban?

Portfolio
Tovább épülnek a plázák szerte Magyarországon, miközben egyre több belvárosi üzlet indul fejlesztésnek. Az irodapiacon jelentős kínálatbővülésnek lehetünk szemtanúi, mely természetes módon a kihasználatlanság növekedésével járt. Az ipari ingatlanok piacán szerény fejlesztések történtek, a fejlesztők azonban töretlenül optimisták. A bérleti díjak az ingatlanpiac egyik szegmensében sem változtak érdemben. Mindezt az Eston első féléves ingatlanpiaci összefoglalójából tudhattuk meg, melyből az is kiderült, hogy a budapesti A-kategóriás hozamok csökkenése lelassult, s jelenleg 6.7-7% körül mozognak.

Lassuló hozamcsökkenés. A hozamcsökkenés természetes módon lelassult a budapesti ingatlanpiacon. A 7%-os határt már átlépte a piac és a kiemelkedő minőségű épületek esetében már 6% körüli kínálati hozamról beszélhetünk. Ennek ellenére ilyen alacsony hozam mellett információink szerint még nem kötöttek üzletet Budapesten. Az ún. forward purchase - mely a piaci tranzakciók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés