Előfizetői tartalom

Egyre több az üres iroda Pesten - Miért?

Portfolio
Erőteljesen nőtt a budapesti irodaházak kihasználatlansága az elmúlt félév során, s a második negyedév is emelkedést hozott, derül ki a DTZ legfrissebb irodapiaci adataiból. A második negyedévben a kihasználatlanság 38 bázisponttal történő emelkedése nagyrészt olyan hatalmas fejlesztések befejezésének köszönhető, mint az Árpád híd pesti hídfőjénél található Duna Towers (27,690 nm) és a IX. kerületi Millenium Center-Riverside Offices (17,387 nm).

Rekord kínálatbővülés 2006-ban. Az irodapiac kínálata az első negyedévvel közel azonos mértékben, 56,790 négyzetméterrel bővült, ám a piac úgy tűnik ezt a kínálatbővülést nem volt képes olyan gyorsan felszívni, mint az első negyedévben, amikor mindössze 20 bázisponttal nőtt a kihasználatlanság 2005 utolsó negyedévéhez képest. A DTZ várakozásai szerint 2006-ban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés