Előfizetői tartalom

Mégis recesszió jön a lakáspiacon?

Portfolio
A legutóbbi amerikai ingatlanpiaci adatok egyértelműen az ingatlanpiac további lassulását mutatják, melynek hatására a korábban határozottan a soft landing-szcenárió mellett kardoskodó elemzők és piaci szereplők egyre inkább az ingatlanpiac recessziójáról beszélnek. A lakóingatlanárak az Egyesült Államokban év/év alapon a stagnálás szintjére jutottak, az eladatlan lakások, házak készlete pedig 11 éves csúcson van. Júliusban mintegy 40 százalékkal több lakóingatlanon lógott az "eladó" tábla, mint egy évvel ezelőtt. Az ingatlanpiac radikális visszaesése jelentősen visszafoghatja a lakossági fogyasztást, mely a gazdasági növekedés erőteljes lassulásához vezethet.

Csak rossz hírek jönnek.... Az Egyesült Államok ingatlanpiacára vonatkozó összes legutóbbi adat és index lassulást mutat, a következő sorokban összefoglaljuk a legfontosabbakat. Csökkenő eladások, stagnáló árak - Lakóingatlan eladások év/év alapon 11%-kal csökkentek júliusban 6.33 millió darabra. Mindez 4.1%-os visszaesést jelent az előző hónaphot képest. - Újépítésű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés