Előfizetői tartalom

Mi történt az irodapiacon a rendszerváltás óta? - Átfogó körkép

Portfolio
Az elmúlt másfél évtizedben mennyire voltak előre kiszámíthatóak a ’90-es éveket megelőzően piacgazdasági értelemben még nem létező irodapiac változásai? Milyen alapvető kölcsönhatás volt fellelhető az "A" és "B" kategóriás irodapiaci kínálat és a kereslet alakulása között? Milyen mértékben volt tudatosan koncepcionált, illetve mennyire volt spekulatív a mai napig sajátos jegyeket hordozó fejlesztői magatartás? A fenti kérdések kíván választ adni az Eston International által készített elemzés.

A rendszerváltás és az irodapiac kezdete. A rendszerváltást megelőzően a szó piaci értelmében vett irodapiac nem létezett, az állami tulajdonban lévő nagyvállalatok saját tulajdonú székházakban működtek. Az első A kategóriás irodaépületek megjelenése a ’90-es évek elejére datálható; ebben az időben a rendszerváltás kapcsán még érezhető gazdasági és jogi bizonytalanság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés