Előfizetői tartalom

Csökkenő bérleti díjak és növekvő befektetői kedv a hazai raktáringatlan piacon

Portfolio
A budapesti modern raktáringatlan piacon a tavalyi év azonos időszaka során tapasztalt 51 ezer négyzetmétert meghaladó kereslet 2006 első féléve során megismétlődött. A piac jelenlegi bizakodó magatartását a függőben lévő tenderek és a korábbi évek intenzívebb második féléves adatai támasztják alá. Amennyiben a tendereket a második félévben konkrét tranzakciók is követik, úgy a tavalyi év bérbeadási számai 2006-ban is reprodukálhatók. A kínálati oldalon a kiélezett verseny hatására, a fejlesztők és befektetők kedvezőbb kondíciókat kínálnak, mely a bérleti díjak enyhe csökkentésén kívül rövidebb bérleti terminusok formájában is megmutatkozik -írja a DTZ az Ipari-ingatlanpiaci körképében.

A kínálat alakulása: Töretlen a fejlesztői kedv. A fejlesztői tervekben eredetileg szereplő összterületet nem érte el a valós építés, de közép-és hosszabb távon jelentős számú új projektre van kilátás. A befektetői igények miatt a fejlesztői kedv továbbra is töretlen, s több fontos fejlesztés is várható az elkövetkező időkben, többek között a Ferihegyi Repülőtér...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés