Előfizetői tartalom

Pesszimista hangulat a lakáspiacon

Portfolio
A GKI és az Al Holding fővárosi ingatlanpiaci indexe -17.6% lett 2006 júliusában, mely az előző felméréshez képest ugyan romlást jelent, azonban az elmúlt évivel összehasonlítva pozitív irányú elmozdulást mutat. Továbbra is a lakáspiacon tapasztalható a legpesszimistább hangulat, a piac szereplői a jövőt illetően a túlkínálat fennmaradására számítanak. Ráadásul a kormány intézkedéscsomagja kapcsán a közeljövőben biztos lakásvásárlók illetve -építők száma a korábbi 75 ezerről drasztikusan lecsökkent, mely szintén negatív hír a piac számára.

Miközben az előző felmérésben 75 ezren mondták azt, hogy a közeljövőben biztosan vesznek vagy építenek lakást, addig az intézkedéseket követően a mutató jelentős visszaesést mutatott. Közel a felére esett vissza azon emberek száma akik azt mondják, hogy biztosan új lakást vesznek vagy építenek a következő időszakban. Ráadásul a lakosság a korábbinál jóval tartózkodóbbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés