Előfizetői tartalom

Raktár 9 milliárdos beruházási hitelből

Portfolio
A Magtárház Kft. Adony külterületén, közvetlenül a Duna mellett 550 ezer tonna névleges kapacitású intervenciós gyűjtő gabonatárházat és logisztikai központot létesít. A program keretében a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) - mint az intervenciós felvásárlásért felelős intézmény - 22 tároló csarnokot már át is vett a napokban, ezek összesen 210 ezer tonna gabona elhelyezésére alkalmasak. A további raktárak átadására legkésőbb július közepéig kerül sor. A Magyar Fejlesztési Bank 9,1 milliárd forint beruházási hitellel finanszírozta a korszerű - az uniós előírásoknak megfelelő -létesítményegyüttes felépítését.

Az új raktárközpont jelentősen bővíti a hazai intervenciós felvásárlás és raktározás eddigi szűkös kapacitását. Kiváló földrajzi elhelyezkedésének, vasúti, vízi, és közúti szállítási infrastruktúrájának köszönhetően számottevően növelheti Magyarország gabonaszállításait is. Az uniós csatlakozást követően Magyarországon is érvénybe lépett az EU gabonapiacra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés