Előfizetői tartalom

Irodapiac: robbanó Ázsia, stagnáló Közép-Európa

Portfolio
Az első osztályú irodák bérleti költségei nőttek a legtöbb piacon a világon, különösképpen Ázsiában, míg londoni West End maradt a világ legdrágább üzleti térsége. A CB Richard Ellis egfrissebb tanulmányában szereplő 173 piacon az irodabérleti költségek 119-ben nőttek, és csupán 24-ben csökkentek az elmúlt évben. A legtöbb díjnövekedés Ázsiában volt tapasztalható, és azon belül is a világ leggyorsabban fejlődő gazdaságaiban, azaz Indiában és Kínában.

Moszkva továbbra is a régió legdrágábbja. Az elmúlt 12 hónapban a díjak 69 százalékkal nőttek az Bombay-i Narimna Pointban - az indiai helyszínen volt tapasztalható a legnagyobb áremelkedés a vizsgált helyszínek közül. Mialatt a londoni West End - 186 dollár/négyzetláb/év (2000 dollár/négyzetméter/év) - a világ legdrágább irodapiaca maradt, az észak-amerikai piac, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés