Előfizetői tartalom

Hol olcsók a lakások Európában?

Portfolio
Az ingatlanárak Európa-szerte lassuló tendenciát mutatnak, de főleg az elmúlt években szárnyaló nyugat-európai - ír, angol, spanyol, holland, stb. - lakáspiacokon mérséklődik az árnövekedés. Mindemellett a volt szocialista közép-európai országokban - így hazánkban is - évek óta stagnálnak a lakásárak. A kétségkívűl dinamikus - ám nem elenyésző kockázattal bíró - balkáni piacok mellett egyre inkább a nemzetközi befektetők látókörébe kerül a német lakáspiac is, hiszen az elmúlt évtized ingatlanboom-jából kimaradó Németország lakáspiaca a gazdaság fellendülésével jelentős emelkedés előtt állhat. Különösen nagy potenciált látnak piaci szereplők a gyorsan fejlődő volt kelet-német városban, Drezdában.

A nemzetközi befektetők elsősorban a kereskedelmi ingatlanpiacba fektettek be Németországban az elmúlt időszakban, hiszen - mint azt többször is hangsúlyoztuk - a német irodapiac szignifikánsan magasabb hozamokat biztosít a beruházóknak, mint a főbb nyugat-európai nagyvárosok. Azonban a viszonylag olcsó német lakásárak és a gazdaság élénkülése egyre több külföldi befektetőt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés