Előfizetői tartalom

Lakáslízing: mire vigyázzunk?

Portfolio
Lakás önerő nélkül. Ezt kínálja a néhány hónapja már itthon is elérhető ingatlanlízing, amely úgy teszi lehetővé az önrész nélküli lakásvásárlást, hogy az ingatlant lízingcég vásárolja meg, melyet az ügyfél a lízingszerződés megkötését követően havi lízingdíj fizetés ellenében birtokolhat. Az adós a lízing futamideje végén vagy automatikusan (zárt végű lízing), vagy döntése szerint (nyílt végű lízing) szerez tulajdonjogot az ingatlanon. A hitelből történő lakásvásárláshoz önerő szükséges, az adós ugyanakkor már a nulladik időpontban tulajdonosa lesz kiválasztott ingatlanának. A Central European Credit elemzése az utóbbi időben a média fókuszába került ingatlanlízing körüli félreértéseket és pontatlanságokat oszlatja el.

A lízing konstrukció valóban vonzónak tűnik, ám ha jobban szemügyre vesszük, tövisek sajnos ezen a rózsán is akadnak. Kezdjük mindjárt az ingatlannal. Ha azt gondolnánk, hogy jelentős megtakarítások nélkül, végre könnyedén csaphatunk le a hétfői Expresszből korán reggel kiszemelt, aznap megtekintett és az eladónál lefoglalózott, alkalmi vételnek minősített lakásunkhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés