Előfizetői tartalom

Mi tudható eddig az új kormányzati negyedről? - Gál J. Zoltán

Portfolio
Egyelőre azért nem lehet megmondani az új kormányzati negyed helyszínét, mert azt pályázat alapján fogják kiválasztani - mondta el a portfolio.hu kérdésére Gál J. Zoltán államtitkár a mai kormányszóvivői sajtótájékoztatón. Az értékesíteni kívánt minisztériumi épületekből összesen "százmilliárdos nagyságrendű" bevétele származhat a költségvetésnek. A szombaton közzétett Gyurcsány-csomagban 75 milliárd forint szerepelt. Gál J. jelezte: az új irodahelyiségeket az állam várhatóan PPP-konstrukcióban bérli majd. Egyelőre nem lehet tudni a pontos leendő dolgozói létszámot.

A 160 ezer m2-es tervezett alapterület nem sok, mivel jelenleg ennek közel a dupláját használják összesen a minisztériumok és háttérintézmények - reagált másik kérdésünkre az államtitkár, aki megjegyezte, hogy másfél-két éven belül a Miniszterelnöki Hivatal is kiköltözik a Parlamentből az új negyedbe. Amint lesz konkrét, a tárcákra lebontott költözési menetrend...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés