Előfizetői tartalom

Sikeres év a lakástakarékpénztárak mögött - Megtorpanás jöhet?

Portfolio
Sikeres évet zárt az OTP Lakástakarékpénztár. Betétállománya 2005-ben mintegy 78.8 milliárd forintra nőtt a 2004-es 59.4 millárdhoz képest. Az adózás utáni eredmény 209%-kal 1.39 milliárd forintra nőtt. A lakástakarékpénztár-piac növekedési potenciálja az OTP szerint igen nagy, a konstrukció penetrációja hazánkban mindössze 10% az Európai Unióban átlagosnak számító 40-70%-hoz képest.

Most első vagy második? Az OTP Lakástakarékpénztár Rt piaci részesedése saját becsléseik alapján a betétállományt alapul véve 2006. első negyedévének végén elérte az 50.6%-ot. Mindez egy kétszereplős piacon annyit jelent, hogy az OTP - saját becslései alapján - valamelyest megelőzi vetélytársát, a Fundamentát. Az élő szerződések szerződéses összegét alapul véve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés