Előfizetői tartalom

Rekordberuházások Bécsben

Portfolio
2006. I. negyedévében 600 millió eurót ruháztak be ingatlanokba Bécsben, ami 20 százalékkal haladta meg az előző év hasonló időszakának 500 millió eurós beruházásait és jelentősen meghaladja a 2005. IV. negyedéves 320 millió eurós értéket. Folytatódik a trend, hogy az osztrákok Ausztriában fektetnek be, de a német alapok aktivitása is észrevehető: 2006. I. negyedévében a német alapok három projektet finanszíroztak, a többit osztrákok. Összehasonlításul: 2005. I. negyedévében valamennyi beruházó osztrák volt.

Az utóbbi hónapokban megfigyelhető volt, hogy a külföldi tőke növekvő hozamai miatt az eddig a piacon agresszívan tevékenykedő zárt német ingatlan alapok először ajánlataikat is visszavonták, ill. vásárlási nyereségüket 10-20 bázisponttal emelték, hogy az alapot jegyzők számára további vonzó terméket kínáljanak. "Ez a trend a következő hónapokban is tartós lesz“...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés