Előfizetői tartalom

Rosszak a magyar lakások - 13%-ban fürdőszoba sincs

Portfolio
Milyen a magyar lakásállomány? A kérdésre hajlamosak vagyunk egyértelműen negatív hangvételű választ adni, miszerint a magyar lakások többsége öreg, nem elég komfortos és ráadásul többségük még panel is. Ám nem árt, ha hazánkat ebben a tekintetben is összehasonlítjuk az Európai Unió többi tagállamával. Mi az alapvető különbség a régi és az új tagállamok lakáspiaca között? Mekkora szerepe van a jelzáloghitelezésnek a lakásállomány megújulásában?

Több, mint 4 millió lakás - Kevés vagy sok?. A magyar lakásállomány összesen kb. 4.134 millió lakóingatlanból áll, ami azt jelenti, hogy 1,000 lakosra hozzávetőlegesen 402 lakás jut. Ha összehasonlítjuk ezt az arányt a többi tagállammal, akkor láthatjuk, hogy ez az érték egyáltalán nem számít rossznak. Sőt, megelőzünk olyan országokat, mint Írország, s Ausztriában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés