Előfizetői tartalom

Hitelre vettük a lakást? - Hogy lehet tovább költözni?

Portfolio
Egy új lakás hitelre történő megvásárlása során nem mindenki számol azzal a lehetőséggel, hogy mi történik, ha az akár 20 vagy 30 éves hitelre megvett lakásunk néhány év múlva szűkké válik, vagy akár egyszerűen csak máshová szeretnénk költözni? Hogyan lehet "kiszállni" a hitelből, és átköltözni egy másik lakásba, ha rájövünk, hogy mégsem a legjobbat választottuk? A Duna House elemzése bemutatja a szükséges lépéseket.

Amennyiben bármilyen okból úgy döntünk, hogy hitelkonstrukcióban vásárolt lakásunkból egy másikba szeretnénk költözni, valamivel hosszabb utat kell végigjárnunk, mint ha egy "sima" adásvételt bonyolítanánk le, de a helyzet egyáltalán nem reménytelen, sőt. Elsőként fontos tisztázni, hogy milyen konstrukcióban vettük fel a hitelt - állami támogatású hitel esetén akár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés