Előfizetői tartalom

Még mindig költözünk ki - Dunakeszin 25 millió az alsó határ

Portfolio
Bár már korántsem olyan népszerű a fővárosból való kiköltözés, mint a 90-es évek során volt, ám 2005-ben még mindig mintegy 30,000-en döntöttek valamelyik Budapest környéki agglomerációs település mellett. Ezúttal az egyik legnépszerűbb célpontot, Dunakeszit, illetve egy távolabbi - de autópálya mellet fekvő - települést, Dabast vettük nagyítócső alá. Dunakeszin 25 millió forint alatt már nem nagyon találunk jó állapotú családi házat, míg Dabason már akár 16-17 millióért kaphatunk egy kisebb kertes otthont.

25 millió az alsó határ. A Budapesttől északra fekvő Dunakeszire a rendszerváltástól 2001-ig összesen 11,500 fővárosi költözött ki, míg csupán 7,000 helyi lakos költözött be Budapestre. Ezzel Érd után a második legnépszerűbb agglomerációs településnek számít. Dunakeszi ugyan nagyon közel van Budapesthez (2, 2A út), ám az autópálya hiánya miatt a városba való bejutás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés