Előfizetői tartalom

Kevesebb építési engedélyt adtak ki - Csökken a nyaralók száma is

Portfolio
Kevesebb lakásépítési engedélyt adtak ki az első negyedévben, mint tavaly ilyenkor. Budapesten különösen jelentős a csökkenés, a fővárosban majdnem 20%-kal kevesebb engedélyt adtak ki. Az év első három hónapjában országosan több mint 7,000 felépített lakás kapott használatbavételi engedélyt, és közel 10,000 új lakásra adtak ki építési engedélyt. A nyaralók száma tovább csökken.

A befejezett lakások száma alig változott (1%-kal csökkent), szerkezete viszont kissé módosult az első negyedévben: visszaesett a vállalkozói lakásépítés, s ezzel együtt a többszintes, többlakásos és lakóparki építkezések, valamint az eladásra épített lakások száma és aránya. Ez a csökkenés elsősorban a fővárosban következett be (itt 23-28%-os a visszaesés a különböző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés